Marie i Japan - lørdag den 18. januar 2003


Tilbage

Så kom dagen, hvor vi skulle besøge Reikos mor – som hedder Eiko. Op kl. 6 og ud af døren kl. 8. Fremme ved den store dyrepark i Nara i et område med mange store templer – men hvor også den største Buddha i Japan findes.

I dag var det diset vejr. Ellers ville vi have haft alle tiders udsigt oppe fra templet – ud på de bjerge, som lige var blevet brændt af på Myndighedsdagen (Ifølge sagnet skal afbrændingen danne skel mellem templerne).

Vi tog turen ned gennem den gamle bydel til stationen igen. Det blev en lidt lang gåtur. Reiko havde ellers kort, så det siger lidt om, hvor svært det kan være, at finde vej her.

Det sidste stykke vej ud til hendes mor gik vi langs en å med mange karper – mange store karper. Der må ikke fiskes.

På vejen ud til hendes mor, havde vi kørt i 3 forskellige slags tog.

Eikos søster kom os i møde. De 2 søstre bor sammen med deres mor i deres fødehjem. Moderen er delvis lam og har været det i 4 år, så søstrene passer hende.

Mette fik givet dem vores gave, som var et H. C. Andersen papirklip. Så kom der ellers gaver på bordet. Når man er til bryllupsfest i Japan, giver man en gave til 10.000 yen (svarer til ca. 625 kr.), får man en takkegave på ca. 3.000 kr. Det er lidt stort synes vi, men det er tradition. Så de havde en stor kasse med små billeder og tasker, som de havde fået som takkegaver, som de nu ville have at vi skulle dele.

Så blev der serveret sushi, som vi selv lavede. En 10x15 cm. Stor tangplade med ris på – og så ellers det du kunne tænke dig. Der var rå tun, kammusling, blæksprutter, skinke, æggestand, salat og agurk og dressing.

Vi fik også friturestegte tigerrejer og igen kammuslinger. Derudover lotusrod, søde kartofler, løgringe og asparges. Det dyppede man i fintrevet kinaradise, der var rørt op med lidt fiskesovs.

Der var fine store kager til dessert.

Vi snakkede – og de snakkede – om kur-turen på tirsdag

I Japan må man ikke som fremmed gæst hjælpe med f.eks. at tage ud af bordet.. De ville hjælpe os. Det har jeg forstået men vi måtte ikke hjælpe dem.

Et besøg på toilettet var en behagelig overraskelse. Der var varme i toiletbrættet!

Ved 9-tiden tog vi hjem igen

1
2
3
4
5
6
7
8
9